Minä kuulen sinua!

Ottamalla yhteyttä, osallistumalla on aidosti mahdollista vaikuttaa asioihin. Tässä viimeisimpiä asioita, joissa kuntalaisten aktiivisuuden kautta olen päässyt viemään asioita eteenpäin!

Yhteisöohjaajat espoolaisiin kouluihin valtuustoaloitteestani. Kouluilta tuli yhteydenottoja ja pyyntöjä siihen, kuinka korjata korona jälkeen  oppilashuollon ja –hyvinvoinnin vajetta, minä kuulin ja vein asian valtuustoon. Nyt kouluilla on yhteisöohjaajia ja nyt toiminta tulee vakinaistaa.

8.12. 22 Kiitän jokaista lintuvaaralaista "hereillä olosta", ja kaavamuutoksen esiin nostamisesta! Lintuvaara-ideologiaan liittyy tunnusmerkit – väljyys, yhteys luontoon, rentoutuminen ja virkistäytyminen!  Lintuvaara säilytetään pientaloalueena!  Sain pyynnön puuttua seuraavaan asiaan, eli  Metsälinnunreitin asemakaavan muutosehdotukseen, joka oli 23.11.2022 kaupunkisuunnittelulautakunnassa hyväksyttävänä jo kertaalleen palautettuna ja menossa nyt hyväksyttynä eteenpäin muutoksineen. Päivitetyn ehdotuksen mukaan Lintuvaaraan HOASn alueelle olisi tulossa 2- ja 4-kerroksisia taloja.   Olin yhteydessä jokaiseen lautakunnan jäseneen ja toki Länsi-Väylään ja samoin kävin valtuuston jäsenten kanssa aiheesta keskustelua.  Arvostan kaupunkisuunnittelulautakuntaa, joka kuunteli ja kuuli kauttani meitä Lintuvaaralaisia. Kaava palautettiin toistamiseen, mutta nyt siten, että rakennusten kerrosmäärä on maksimissaan 2!  Yhdessä onnistumme! Ja suuresti kiitän kaupunkisuunnittelulautakunnan jäseniä asiallisesta keskustelusta ja ymmärryksestä! Ja tästä viisaasta päätöksestä! 

27.12.22 on jälleen aihetta kiittää: Kiitän teitä aktiivisia, jotka olitte yhteydessä hyvissä ajoin liittyen Leppävaaran asukaspuiston toiminnan jatkoon! Nostitte esiin huolen, ettei talousarviossa ollut esillä lainkaan asukaspuistotoimintaa. Selvittelin tätä ja sain äänemme kuuluviin! Virkamiehet tekivät tärkeät muutokset talousarvioesitykseen. Leppävaaran asukaspuiston (jonka sijainti on keskellä Lintuvaaraa) toiminta, kuten muidenkin espoolaisten asukaspuistojen toiminta jatkuu. Näin valtuuston talousseminaarissa joulukuussa yhteisesti päätimme! Tein myös oheisen toivomuksen, ajatuksenani vakiinnuttaa toiminta siten, ettei tätä "alasajon" pelkoa tarvitsisi vuosittain kokea. Sain toivomukselleni valtuuston yksimielisen tuen: Avoin varhaiskasvatus, asukaspuistot sekä kerhotoiminta ovat osa varhaiskasvatuksen toimintaa, jotka tukevat sekä lapsen kasvua että kehitystä, ja samalla perheen vanhemmuutta. Nämä ovat myös ennalta ehkäisevää perhetyötä. Valtuusto toivoo, että näitä toimia tulee Espoossa edelleen kehittää ja vahvistaa. 

Kun minut valittiin aluevaltuustoon tammikuussa 2022 minä lupasin; "Lupaan aluevaltuutettuna käyttää oman osaamiseni ja kokemukseni varmistaakseni, että tuleva hyvinvointialue palvelee ihmisiä parhaalla mahdollisella tavalla!" Olin ja olen vahvasti sitä mieltä, että hyvinvointialueella tulee jokaisen sote-palveluja tarvitsevan ihmisen saada hoito-, hoiva- ja palvelutarpeensa mukaiset palvelut sujuvasti elämäntilanteeseensa sopien. Eli uudistuksen onnistuminen mitataan viime kädessä ihan käytännön tasolla. Demokratian ja osallisuuden perusedellytyksiä ovat kokemus reiluudesta ja luottamus sekä muihin ihmisiin että instituutioihin. Jos kokemusta reiluudesta ei ole niin se vahvistaa epäluottamusta. Jos luottamusta ei saa, niin vastavuoroisesti sitä ei synny. Länsi-Uudenmaan aluevaltuutettuna ja tarkastuslautakunnan puheenjohtajana koen vahvasti, että tätä luottamusta minä vahvistan olemalla läsnä, kuuntelemalla kiireettömästi sekä kohtaamalla arvostavasti! Ja näitä kohtaamisia syntyy vain kiertämällä koko Läntistä Uuttamaata! Ja koska tapanani on pitää lupauksistani kiinni, niin olen ollut erittäin aktiivisesti mukana Uudenmaan kokoomuksen kesäkiertueella; Lohjalla 21.5, Siuntiossa 2.6., Leppävaarassa 4.6., Karkkilassa 7.6., Hangossa 21.6., Myyrmäessä 16.7., Kauniaisissa ja Leppävaarassa 17.7., Siuntiossa ja Inkoossa 18.7., Leppävaarassa ja Lohjalla 22.7., Kirkkonummella 28.7. ja Espoon viinijuhlilla 29.7. (en tosin itse juhlissa vaan festivaalialueen ulkopuolella). Uudenmaan kokoomus on tämän mahdollistanut järjestämällä upean Kesäkiertueen! Ja kiertue jatkuu!

Leppävaaran suurmarkkinoilla 4.9.2022 hurjasti kohtaamisia! Kiitos että tulitte, kiitos että puhuitte! Kiitän myös lämpimästi rohkeudesta kysyä ja kyseenalaistaa. Kiitän arvostavasta kohtaamisesta puolin ja toisin, vaikeistakin asioista puhuessamme. Puoleeni käännyttiin ja kanssani haluttiin puhua koulutuksen, kasvatuksen ja yhteisöllisyyden tärkeästä tehtävästä näinä aikoina. Ja sehän on juuri näin; koulutus antaa tulevaisuuden toivoa ja näkyä, valmiutta toimia erilaisissa tilanteissa, laajentaa ymmärrystä ja tarjoaa erilaisia perspektiivejä. Koulutus tarjoaa myös yhteisöjä, joissa työskennellä ja oppia. Koulutus on avain aikamme suuriin murroksiin, kuten ilmastonmuutokseen ja digitalisaatioon. Ja kiitän palautteesta; "Kokoomushan kuulostaa ihan hyvältä, kun sun kanssa juttelee! 


Kohtaamiset ovat niin parasta! "Olet tavallinen turvallinen ihminen, joka ymmärtää myös sen ettei elämässä kaikki ole aina hyvin ja että toisinaan arki vaatii paljon ponnisteluita" Kun puhutaan, niin näin minulle siis todetaan! Paljon olen kuullut siitä, että arjen hyvinvoinnilla on vahva yhteys mielen hyvinvointiin. Kun elämässä on kaikki hyvin, arki sujuu ilman suuria ponnisteluita. Toisaalta arkiset asiat ja tavallinen päivärytmi edistävät terveyttä.


Kuvagalleria