Terveydenhuollon tehtävänä on tuottaa terveyttä Länsi-Uusimaa; Mielipidekirjoitukseni

10.09.2022

Unohtuuko tärkein! Terveydenhuollon tehtävänä on tuottaa terveyttä eikä säästöjä.

Länsi Uudenmaan aluevaltuutettuna kierrän läntistä Uuttamaata. Lohjan Syysmarkkinoilla 10.9. kuulin useilta alueemme asukkailta huolipuhetta liittyen kysymykseen, mikä on Lohjan sairaalan synnytysosaston jatko.

Useissa keskusteluissa nostettiin huoli siitä, että tehdäänkö hyvinvointialueella päätökset pääkaupunkiseudun ehdoilla. Muistutin ja haluan tätä vahvistaa; kun minut ja siis meidät kaikki aluevaltuutetuiksi valitut valittiin, saimme mandaatin toimia koko alueen edustajana. Emme siis edusta kotikuntaamme vaan koko hyvinvointialuetta, ja meidän valtuutettujen tulee etsiä ja löytää yhdessä koko aluetta palvelevia ratkaisuja.

Aluevaltuutettuna tiedän, että Lohjan sairaalan palvelutasoa tulee ylläpitää ja edelleen vahvistaa ja resursseja tulee jopa lisätä väestömäärän kasvaessa. Lohjan sairaalalla on merkittävä rooli, koska se on päivystävä synnytyssairaala ja joka toimii myös opetussairaalana. Erikoissairaanhoidon rahoituksesta on huolehdittava. Lohjan sairaalan synnytys- ja muu toiminta on koko hyvinvointialueen perusturvaa, joka on turvattava! Haluan myös erityisesti kiittää teitä kaikkia synnytysyksikössä työskenteleviä, teette todella upeaa työtä ja omaatte korkean ammattitaidon!

Lohjan sairaalan synnytysosasto ei ole vain lohjalaisille tärkeä. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue on laaja ja etäisyydet ovat pitkiä. Hangosta Jorvin sairaalaan on noin 120 kilometriä ja Hangosta Hyvinkään sairaalaan on 145 kilometriä. Lohjan sairaalan synnytystoiminta on merkityksellinen koko Uudellemaalle, ei vain läntiselle vaan myös itäiselle Uudellemaalle, kuin myös Helsingille sekä Varsinais-Suomelle.

Meidän aluevaltuutettujen tulee muistaa, että jokainen päätös on terveyspäätös!

Kaisa Alaviiri

Länsi- Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuutettu, tarkastuslautakunnan puheenjohtaja

(kuuden lapsen äiti ja yksinkertainen mummi eli myös vahva kokemusasiantuntija)

Lohjalla 10.9.22

Lohjan syysmarkkinoilla 10.9. kuulin useilta alueemme asukkailta huolipuhetta liittyen kysymykseen, mikä on Lohjan sairaalan synnytysosaston jatko.Useissa keskusteluissa nostettiin huoli siitä, että tehdäänkö hyvinvointialueella päätökset pääkaupunkiseudun ehdoilla. Muistutin ja haluan tätä vahvistaa; kun minut ja siis meidät kaikki aluevaltuutetuiksi valitut valittiin, saimme mandaatin toimia koko alueen edustajana. Emme siis edusta kotikuntaamme vaan koko hyvinvointialuetta, ja meidän valtuutettujen tulee etsiä ja löytää yhdessä koko aluetta palvelevia ratkaisuja.Aluevaltuutettuna tiedän, että Lohjan sairaalan palvelutasoa tulee ylläpitää ja edelleen vahvistaa ja resursseja tulee jopa lisätä väestömäärän kasvaessa. Lohjan sairaalalla on merkittävä rooli, koska se on päivystävä synnytyssairaala ja joka toimii myös opetussairaalana. Erikoissairaanhoidon rahoituksesta on huolehdittava. Lohjan sairaalan synnytys- ja muu toiminta on koko hyvinvointialueen perusturvaa, joka on turvattava! Haluan myös erityisesti kiittää teitä kaikkia synnytysyksikössä työskenteleviä, teette todella upeaa työtä ja omaatte korkean ammattitaidon! Lohjan sairaalan synnytysosasto ei ole vain lohjalaisille tärkeä. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue on laaja ja etäisyydet ovat pitkiä. Hangosta Jorvin sairaalaan on noin 120 kilometriä ja Hangosta Hyvinkään sairaalaan on 145 kilometriä. Lohjan sairaalan synnytystoiminta on merkityksellinen koko Uudellemaalle, ei vain läntiselle vaan myös itäiselle Uudellemaalle, kuin myös Helsingille sekä Varsinais-Suomelle. Meidän aluevaltuutettujen tulee muistaa, että jokainen päätös on terveyspäätös! Huolta kannettiin sosiaali- ja terveysalan henkilöstön saatavuudesta. Kysymyksiä saimme siitä, mihin toimenpiteisiin hyvinvointialueella on ryhdytty hoitotyön pito- ja vetovoiman lisäämiseksi ja kuinka ratkaisemme vanhuspalveluiden ongelmat, kun kynnys päästä palveluihin on vaikeutunut